Wasmachine advies

Alle uitleg over wasmachines. De belangrijkste eigenschappen als toeren, laadvermogen, energieverbruik en slimme opties zoals wifi en i-Dos komen voorbij zodat jij precies weet welke wasmachine voor jou de beste keuze is.

Heb je onze hulp nodig? Neem dan gerust even contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag verder. Of ga direct naar alle wasmachine aanbiedingen.

   Sinds 1999 online

   Nederlandse modellen met handleiding

   Volledige Nederlandse garantie

   Altijd contact met een ervaren medewerker

   Persoonlijk advies van een specialist

   Eigen voorraad in ons 3500m2 magazijn

   Altijd een scherpe prijs

   Afhaalbalie in Zwaag (Hoorn NH)

Wasmachine specificaties

Het laadvermogen is de hoeveelheid wasgoed die je per wasbeurt kunt wassen. Moderne wasmachines hebben vaak een laadvermogen van 8 of 9 kilo. Dat lijkt veel, maar is erg handig wanneer je een dekbed, gordijnen, slaapzak of de voetbalkleding van het hele elftal wilt wassen.

De meeste wasmachines passen het wasprogramma automatisch aan naar de hoeveelheid wasgoed en de vuilgraad. Zo kan je dus ook kleine wasjes wassen zoder dat de machine onnodig veel water en stroom verbruikt.


Ons advies:

1-2 personen: 7 of 8 kilo laadvermogen
2-3 personen: 8 of 9 kilo laadvermogen
4 personen of meer: 9 kilo laadvermogen

Sporten, kinderen of allergieën? Kies voor een grotere trommel zodat je minder vaak hoeft te wassen.

Het toerental is het aantal rondjes dat de trommel per minuut draait. Bij een hoger toerental komt het wasgoed minder nat uit de wasmachine en is de was daarna sneller droog. Vooral bij het gebruik van een wasdroger scheelt dit veel tijd, energie en geld. Handdoeken en beddengoed was je op het hoogste toerental. Wil je kleding voorzichtiger wassen? Dan kan je elke wasmachine ook op een lager toerental instellen.

 

Bekijk de 1400 toeren wasmachines
Bekijk de 1600 toeren wasmachines

Goedkopere wasmachines hebben een ouderwetse motor met koolborstels. Je herkent hem aan de herrie tijdens het centrifugeren. De koolborstels gaan enkele jaren mee en het laten vervangen kost als snel €100. Wasmachines met koolborstelloze motor zijn veel stiller, zuiniger en gaan veel langer mee.

Lekkage in je wasmachine is iets wat je wilt voorkomen. Thuis komen en ontdekken dat de wasmachine een lekkage heeft en de kraan een paar uur open heeft gestaan is erg vervelend. Er zijn verschillende soorten waterbeveiliging zoals een overloopbeveiliging of een verstevigde waterslang. De beste beveiliging tegen lekkage is een Aquastop. Zodra de wasmachine lekkage heeft gedetecteerd wordt de toevoer van water direct afgesloten.

Een wasmachine verbruikt veel energie bij het verwarmen van water en het laten draaien van de trommel.


Een A+++ wasmachine verbruikt ±174 kWh = €40,- per jaar
Een A+++-30% wasmachine ±122 kWh = €28,- per jaar
Een A+++-65% wasmachine ±76 kWh = €17,- per jaar

 

Bekijk hier de zuinigste wasmachines

Staat je wasmachine naast een slaapkamer, op een open zolder of in de bijkeuken? Dan kan je de machine goed horen tijdens het centrifugeren. Wasmachines met een koolborstelloze motor zijn veel stiller en de duurdere varianten hebben vaak een extra isolatiepakket. Daardoor kan je de machine probleemloos 's nachts laten draaien zonder overlast.

De meest verkochte wasmachine is de voorlader met de deur aan de voorkant. De bovenlader is smaller en daardoor handig in kleineren ruimtes, maar heeft vaak een kleinere trommel. Een wasdroogcombinatie wast en droogt in 1 machine en adviseren we alleen als er geen ruimte is voor een wasdroger omdat deze minder efficiënt is dan 2 losse machines.

Een wasmachine gaat lang mee wanneer je hem goed onderhoudt. Elke maand een was op 90 graden draaien verwijdert vetluis en wasmiddelresten. De machine blijft hierdoor schoon en fris en dit voorkomt nare luchtjes.

Gebruik niet teveel wasmiddel. Bijna iedereen gebruikt ongemerkt meer wasmiddel dan nodig. Hierdoor moet de wasmachine vaker spoelen om de zeepresten weg te krijgen en wasmiddelresten kunnen achterblijven in de machine.

Steeds meer fabrikanten bedenken slimme extra functies voor jouw nieuwe wasmachine.


Wifi / Home Connect
Voor het bedienen van de wasmachine met je smartphone. Vaak met een berichtje zodra de was klaar is of advies bij het kiezen van het juiste programma.


Bosch / Siemens i-Dos
Automatisch wasmiddel doseersysteem. 1 keer vullen met wasmiddel en de machine gebruikt precies genoeg bij elke wasbeurt. i-Dos wast tot 20 wasbeurten achter elkaar.


Samsung Ecobuble / AEG OKOmix
Het wasmiddel wordt eerst gemengd met water voordat dit bij het wasgoed komt. Hierdoor wordt het wasmiddel beter opgenomen en wordt de was sneller en beter schoon. Lees alles over AEG OkoMix.


Siemens SensoFresh
Met actieve zuurstof worden bacterieën gedood zonder water. Meer over Siemens SensoFresh.


Whirlpool FreshCare
Nooit meer stinkende was uit de machine halen. Na afloop van het programma wordt het wasgoed tot 6 uur lang fris gehouden met behulp van stoom. Lees meer over Feshcare

   AEG ÖkoMix

   Bosch i-DOS

Afhalen, bezorgen of installeren

We bezorgen je nieuwe wasmachine gratis in de verpakking op de begane grond. Je kunt extra opties kiezen voor het naar boven tillen, uitpakken en compleet installeren.

Kom je je nieuwe wasmachine ophalen bij onze afhaalbalie in Zwaag? Dan krijg je een extra afhaalkorting. Dit wordt verrekend in de winkelwagen.

Zelf installeren?
Het installeren van een wasmchine is niet moeilijk. Wel zijn er een paar zaken waar je op moet letten.
Stap 1: Zet de wasmachine waterpas met de stelpootjes onderop de machine.
Stap 2: Verwijder de transportbeveiliging achterop de machine, kijk hiervoor in de handleiding.
Stap 3: Sluit de waterslang, afvoerslang en stekker aan.
Stap 4: Draai een kort programma zonder wasgoed om het testwater uit de fabriek weg te spoelen.

Bosch i-Dos wasmiddelsysteem
AEG ÖKOmix
Whirlpool FreshCare+
Siemens SensoFresh
Samsung Addwash
Bosch Home Connect
Wasmachine advies
Wasdroger advies
Televisie advies
Vaatwasser advies
Kookplaat advies
Stofzuiger advies
Afbeelding