Wasdroger advies

Alle uitleg over wasdrogers. De belangrijkste eigenschappen als laadvermogen, energieverbruik en onderhoud komen voorbij zodat jij precies weet welke droger voor jou de beste keuze is.

Heb je onze hulp nodig? Neem dan gerust even contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag verder. Of ga direct naar alle wasdroger aanbiedingen.

   Sinds 1999 online

   Nederlandse modellen met handleiding

   Volledige Nederlandse garantie

   Altijd contact met een ervaren medewerker

   Persoonlijk advies van een specialist

   Eigen voorraad in ons 3500m2 magazijn

   Altijd een scherpe prijs

   Afhaalbalie in Zwaag (Hoorn NH)

Wasdroger specificaties

Het laadvermogen is de hoeveelheid wasgoed die je per droogbeurt kunt wassen. Moderne drogers hebben vaak een laadvermogen van 8 of 9 kilo. Dat lijkt veel, maar is erg handig wanneer je een dekbed, gordijnen, slaapzak of de voetbalkleding van het hele elftal wilt drogen. Het laadvermogen van de droger moet minimaal gelijk zijn aan dat van de wasmachine.

Bijna alle nieuwe drogers zijn voorzien van sensoren waarmee de vochtigheidsgraad gemeten wordt. De droger gaat dan net zo lang door tot de was droog is en stopt precies op tijd.


Ons advies:

1-2 personen: 7 of 8 kilo laadvermogen
2-3 personen: 8 of 9 kilo laadvermogen
4 personen of meer: 9 kilo laadvermogen

Sporten, kinderen of allergieën? Kies voor een grotere trommel zodat je minder vaak hoeft te drogen.

Een wasdroger verbruikt veel energie. Het is zelfs 1 van de meest energievretende apparaten in huis. Het verschil in energieverbruik tussen verschillende drogers is erg groot. Het kopen van een zuinigere droger levert dan ook een flinke energiebesparing op.

 

Check het energielabel
Op het energielabel staat hoeveel energie (kWh) de droger per jaar verbruikt. Dit wordt berekend op een gemiddelde van 160 droogbeurten per jaar.

 

Vergelijking:

 

Een C-klasse droger verbruikt ± 512 kWh = €118,- per jaar.
Een B-klasse droger verbruikt ± 472 kWh = 108,- per jaar.
Een A+ klasse droger verbruikt ± 257 kWh = €59,- per jaar.
Een A++ klasse droger verbruikt ± 212 kWh = € 49,- per jaar.
Een A+++ klasse droger verbruikt ± 176 kWh = € 40,- per jaar.

Een afvoerdroger is een simpele droger die warme vochtige lucht via een dikke slang naar buiten blaast. Deze drogers zijn vrij snel, maar verbruiken ontzettend veel energie. Afvoerdrogers worden nog maar zelden verkocht.

 

Een condensdroger kan overal geplaatst worden. Het condenswater wordt opgevangen in de condenslade of wordt via een dun slangetje afgepompt naar de afvoer. Condensdrogers zijn iets zuiniger dan afvoerdrogers.

 

Tegenwoordig kiest bijna iedereen voor een warmtepompdroger. De iets hogere aanschafprijs wordt snel terugverdiend door het veel lagere energieverbruik. Omdat er op een lagere temperatuur gedroogd wordt is een warmtepompdroger geschikt voor alle soorten kleding. Zelfs wol is, met een speciale korf, goed te drogen. Het programma duurt vaak wel iets langer dan bij afvoerdrogers of condensdrogers.

 

Het energieverbruik en de droogtijd staat vermeld op het energielabel.

Teveel vochtige lucht in huis is ongezond en moeilijker te verwarmen. De condensatie-efficiëntie geeft aan hoeveel vochtige lucht een droger in huis blaast, hoe minder hoe beter.

 

Bij efficiëntieklasse B wordt 80% van het vocht opgevangen en door de droger afgevoerd.
Bij efficiëntieklasse A wordt 90% van het vocht opgevangen en door de droger afgevoerd.
De rest van de vochtige lucht belandt in huis en verhoogt de kans op schimmel en luchtwegproblemen.

 

De condensatie-efficiëntieklasse wordt vermeld op het energielabel.

Regelmatig lezen we nieuwsberichten over een brand in huis, ontstaan door een wasdroger. Om dit te voorkomen is het belangrijk de droger goed te onderhouden. Dat wil zeggen: schoon te maken. Maak na elke droogbeurt alle filters schoon. Als het mogelijk is, haal dan 1 keer per jaar de droger van zijn plek om de achterkant stofvrij te maken. Verder is het belangrijk om de ruimte waarin de droger staat altijd goed te ventileren.
Afhalen, bezorgen of installeren

We bezorgen je nieuwe wasdroger gratis in de verpakking op de begane grond. Je kunt extra opties kiezen voor het naar boven tillen, uitpakken en compleet installeren.

Kom je je nieuwe wasdroger ophalen bij onze afhaalbalie in Zwaag? Dan krijg je een extra afhaalkorting. Dit wordt verrekend in de winkelwagen.

Zelf installeren?
Het installeren van een droger is erg eenvoudig.
Stap 1: Zet de droger waterpas met de stelpootjes onderop de machine.
Stap 2: Sluit de afvoerslang (indien aanwezig) aan op de afvoer en steek te stekker in het stopcontact.
Stap 3: De droger is klaar voor gebruik.

Hoe werkt een warmtepompdroger?
Samsung wasdrogers
AEG AbsoluteCare drogers
Whirlpool 3Dry
Wasmachine advies
Wasdroger advies
Televisie advies
Vaatwasser advies
Kookplaat advies
Stofzuiger advies
Afbeelding