Vaatwasser advies

Alle uitleg over vaatwassers. Hieronder lees je handige tips en uitleg voor de aanschaf van een nieuwe vaatwasser.

Heb je onze hulp nodig? Neem dan gerust even contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag verder. Of ga direct naar alle vaatwassers of inbouwvaatwassers.

   Sinds 1999 online

   Nederlandse modellen met handleiding

   Volledige Nederlandse garantie

   Altijd contact met een ervaren medewerker

   Persoonlijk advies van een specialist

   Eigen voorraad in ons 3500m2 magazijn

   Altijd een scherpe prijs

   Afhaalbalie in Zwaag (Hoorn NH)

Vaatwasser specificaties

- Geintegreerde vaatwasser

Een geintegreerde vaatwasser is een inbouwvaatwasser met een bedieningspaneel aan de voorkant. Je kunt de plint van de keuken onder de vaatwasser door laten lopen. Bij deze vaatwasser plaats je een frontpaneel van de keuken op de vaatwasser. Heb je geen frontpaneel van de keuken over? Kies dan voor een onderbouw vaatwasser. De geintegreerde vaatwasser is verkrijgbaar met een breedte van 45 cm of 60 cm.


- Volledig geintegreerde vaatwasser

Inbouwvaatwasser met bediending aan de binnenzijde. De volledig geintegreerde vaatwasser is van buiten niet zichtbaar omdat het frontpaneel van de keuken de volledige vaatwasser afdekt. Verkrijgbaar met een breedte van 45 cm of 60 cm. Ook verkrijgbaar in extra hoge XL-uitvoering. Houdt ook altijd rekening met de afmetingen van het bestaande frontpaneel. Bekijk voor de zekerheid altijd de inbouwtekeningen van de nieuwe vaatwasser.


- Onderbouw vaatwasser

Vaatwasser met bedieningspaneel aan de voorzijde en afgewerkt met een frontpaneel. Bij een onderbouw vaatwasser kan je de plint van de keuken door laten lopen. Verkrijgbaar met een breedte van 60 cm. (Tip: Wil je een onderbouw vaatwasser met een breedte van 45 cm? Kies dan een 45 cm vrijstaande vaatwasser welke ook geschikt is voor onderbouw.)


- Vrijstaande vaatwasser

Overal te plaatsen en afgewerkt met bedieningspaneel en frontpaneel. Verkrijgbaar als 45cm breed en 60cm breed. Sommige vrijstaande vaatwassers zijn ook geschikt voor onderbouw. Hierbij kan de plint van de keuken niet doorlopen.

Let goed op dat je nieuwe vaatwasser wel in de keuken past. De nismaten zijn hierbij bepalend. Dit is de binnenmaat van uw keukenkast. De breedte is 45 of 60 cm. De nishoogte is 81,5 - 87,5 cm (standaard). Is uw nismaat hoger? Dan heeft u een XL-vaatwasser nodig. XL-vaatwassers worden aangeraden bij nismaten vanaf 86,5 cm.
De hoogte van het frontpaneel van uw keuken is hier ook belangrijk. Bij een normaal model is dat 66,5 tot 72,5 cm. Bij een XL vaatwasser is dat 70,5 tot 77,5 cm.

Het aantal couverts zegt iets over de indeling van de rekken in de vaatwasser. Simpel gezegd is 1 couvert de afwas van 1 persoon. Meestal passen er 12 couverts in een standaard vaatwasser. Dankzij een slimmere indeling zijn sommige vaatwassers geschikt voor 13 of 14 couverts. Je hebt ook minivaatwassers, deze variant beschikt over 6 couverts.

Een steeds belangrijkere factor bij het kopen van een nieuwe vaatwasser is het geluidsniveau. Als je een vaatwasser hebt met 43 decibel is dat vrijwel stil. Er zijn al vaatwassers met een geluidsniveau van slechts 38 dB. Sommige vaatwassers hebben een nachtstand waarmee je vaatwasser nog stiller is.

Afhalen, bezorgen of installeren

We bezorgen je nieuwe vaatwasser gratis in de verpakking op de begane grond. Je kunt extra opties kiezen voor het naar boven tillen, uitpakken en compleet installeren.

Kom je je nieuwe vaatwasser ophalen bij onze afhaalbalie in Zwaag? Dan krijg je een extra afhaalkorting. Dit wordt verrekend in de winkelwagen.

Zelf installeren?
Het installeren van een vaatwasser is erg eenvoudig.
Stap 1: Zet de vaatwasser waterpas met de stelpootjes onderop de machine.
Stap 2: Sluit de waterslang en afvoerslang aan en steek te stekker in het stopcontact.
Stap 3: De vaatwasser is klaar voor gebruik.

Zelf inbouwen?
Het inbouwen van een vaatwasser is iets dat de meeste mensen prima zelf kunnen doen.
Stap 1: Plaats het frontpaneel van de keuken op de vaatwasser.
Stap 2: Schuif de vaatwasser in de opening van de keuken en sluit de water- en afvoerslang aan.
Stap 3: Stel de vaatwasser op hoogte en plaats het meegeleverde bevesigingsmateriaal.
Stap 4: Soms is het nodig om een extra opening in de plint van de keuken te maken wanneer de deur niet volledig opent.
Stap 5: De vaatwasser is klaar voor gebruik.

AEG ComfortLift
Vaatwasser inbouwen
Perfect droge vaat dankzij Zeolith
Whirlpool PowerClean verwijdert hardnekkig vuil
Wasmachine advies
Wasdroger advies
Televisie advies
Vaatwasser advies
Kookplaat advies
Stofzuiger advies
Afbeelding