Stofzuiger advies

Alle uitleg over stofzuigers. Hieronder lees je handige tips en uitleg voor de aanschaf van een nieuwe stofzuiger.

Heb je onze hulp nodig? Neem dan gerust even contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag verder. Of ga direct naar alle stofzuigers.

   Sinds 1999 online

   Nederlandse modellen met handleiding

   Volledige Nederlandse garantie

   Altijd contact met een ervaren medewerker

   Persoonlijk advies van een specialist

   Eigen voorraad in ons 3500m2 magazijn

   Altijd een scherpe prijs

   Afhaalbalie in Zwaag (Hoorn NH)

Stofzuiger specificaties

Op onze website heb je de keuze uit stofzuigers met of zonder stofzuigerzak. Stofzuigers met zak hebben een zak waar al het stof in een zak belandt. Een stofzuiger zonder zak heeft een bak waar al het vuil in belandt, en die je eens in de zoveel tijd moet legen.

 

De stofzuiger met een zak heeft zo z'n voordelen en nadelen. Een voordeel van een stofzuiger met zak is dat het vervangen eenvoudig is en hygiënisch. Ook is de opvangcapaciteit hoger en hoef je dus minder vaak de zak te vervangen. Er zijn ook minder geuren die de stofzuiger verlaten doordat de zak goed afgesloten zit. Een nadeel van een stofzuiger met zak is dat je terugkerende kosten blijft houden met het aanschaffen van de zakken. Ook verlies je zuigkracht wanneer de zak voller raakt.

 

De stofzuigers zonder zak hebben een opvangbak waar al het vuil in belandt. Je bespaart natuurlijk de kosten doordat je geen zakken hoeft aan te schaffen, ook zijn objecten die je per ongeluk op hebt gezogen beter terug te vinden. Het legen van de bak is wel een stoffig klusje. Voor de mensen met allergieën is dit dus minder ideaal.

De meeste stofzuigers worden geleverd met een combizuigmond waarmee je harde vloeren en tapijt kunt stofzuigen. Een speciale parketborstel is ideaal voor harde vloeren. De borstel beweegt gemakkelijke over de vloer en laat geen krassen achter.

 

Voor tapijt en vloerbedekking heeft de stofzuiger meer zuigkracht nodig. Niet alle stofzuigers zijn kracht genoeg om tapijt te zuigen. Een speciale turboborstel heeft rondraaiende borstels die alle haren en vuil uit het tapijt trekken. Dat maakt het stofzuigen van tapijt veel makkelijker.

Het gewicht is een belangrijke eigenschap van de stofzuiger. Moet je elke keer de stofzuiger op tillen om ergens anders te gaan stofzuigen is het handig om een lichte stofzuiger te nemen. De afmetingen van de stofzuiger zijn handig om te weten als je in kleine ruimtes/gangen wil stofzuigen.

 

Er zit vaak verschil in de lengte van de stofzuigerbuis, dit is handig als je langer of wat kleiner bent. De stofzuigerbuizen kun je vaak op lengte afstellen, dit is handig als je wat kleiner of groter bent. Dit zorgt er voor dat je niet met een kromme rug hoeft te stofzuigen.

 

Als je een stofzuiger nodig heb om grof materiaal of zelfs water op te zuigen? Dan is de bouwstofzuiger iets wat je het beste kunt gebruiken. Deze stofzuigers hebben vaak meer kracht dan normale varianten. Waterstofzuigers hebben speciale filters wat ervoor zorgt dat je water kunt opzuigen.

De snoerloze stofzuiger wordt steeds populairder. Dankzij de verbeterde technieken zijn de prestaties steeds beter en de zuigtijd steeds langer. Er zijn echter nog maar weinig modellen die de volledige taak van een stofzuiger kunnen overnemen. Let bij de aanschaf daarom goed op de zuigkracht en de capaciteit van de accu.

Heb je een huisdier, dan zul je vast ook rondslingerende haren hebben. Bij een normale vloer is dit geen probleem voor de standaard mondstukken. Bij tapijt is het wel moeilijker voor de standaard zuigmond om dit op te zuigen. Wat wel helpt tegen de haren in het tapijt is een turboborstel. Dit mondstuk draait rond en opent de vezels in het tapijt waardoor de haren los komen.

 

Het je last van allergieën, dan heb je een goed uitblaasfilter nodig die al het stof uit de lucht filtert. Je hebt verschillende niveaus voor de uitblaasfilters, bijvoorbeeld HEPA-12 of HEPA-13. Daarnaast vind je op het energielabel wat de uitstootklasse is. Deze klasse loopt van A tot G, waarbij A de laagste uitstoot klasse is.

Afhalen en bezorgen

Je nieuwe stofzuiger wordt gratis bezorgd door de pakketdienst.

Kom je je nieuwe stofzuiger ophalen bij onze afhaalbalie in Zwaag? Dan krijg je een extra afhaalkorting. Dit wordt verrekend in de winkelwagen.

Bosch Unlimited stofzuiger
AEG snoerloze stofzuigers
Philips Performer Pro stofzuigers
Bosch Free'e stofzuigers
Wasmachine advies
Wasdroger advies
Televisie advies
Vaatwasser advies
Kookplaat advies
Stofzuiger advies
Afbeelding