Kookplaat advies

Alle uitleg over kookplaten. Hieronder lees je handige tips en uitleg voor de aanschaf van een nieuwe kookplaat.

Heb je onze hulp nodig? Neem dan gerust even contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag verder. Of ga direct naar alle vrijstaande kookplaten of inbouwkookplaten

   Sinds 1999 online

   Nederlandse modellen met handleiding

   Volledige Nederlandse garantie

   Altijd contact met een ervaren medewerker

   Persoonlijk advies van een specialist

   Eigen voorraad in ons 3500m2 magazijn

   Altijd een scherpe prijs

   Afhaalbalie in Zwaag (Hoorn NH)

Kookplaat specificaties

Gaskookplaat

Een gaskookplaat wordt aangesloten op de gasleiding. Meestal zit er ook een stekker aan voor de automatische vonkontsteking. Koken op gas is voor veel mensen vertrouwd, alle pannen zijn geschikt en de warmte is makkelijk regelbaar. Een gaskookplaat heeft een lage aanschafprijs.


Keramische kookplaat

Een keramische kookplaat heeft geen gasaansluiting nodig, zijn gemakkelijk schoon te maken en kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van de stroom van zonnepanelen. Nadelen van keramische kookplaten is dat u speciale pannen nodig heeft en dat de keramische kookplaat lang warm blijft na gebruik. Een keramische kookplaat verbruikt veel stroom. Als je de pannen al gebruikt heb op een gas kookplaat, is het beter om nieuwe pannen te kopen zodat je de maximale warmte bereikt.


Inductiekookplaat

Inductiekookplaten verwarmen alleen het gedeelte waar de pan op staat waardoor er weinig warmteverlies is en ze zijn gemakkelijk schoon te maken. Ze zijn snel op temperatuur en koelen snel weer af nadat de pan verwijderd is. Een inductiekookplaat is de meest gekozen kookplaat vanwege zijn efficiënte energieverbruik en de mogelijkheid om energie vanuit zonnepanelen te gebruiken.

Een woning heeft meerdere fasen / groepen elektriciteit. In de meeste moderne woningen heeft 1 groep een maximale capaciteit van 3.600 Watt. Er zijn inductiekookplaten die onder deze grens blijven, maar dan hebben ze vaak wel een eigen groep nodig. De meeste inductiekookplaten zijn erg krachtig en hebben een speciale meerfasen stroomaansluiting nodig. Vraag uw elektricien om advies voor de juiste aansluiting.
De nismaat is de afmeting van het gat in uw keukenblad. Het is belangrijk dat dit overeenkomt met de nismaten van de kookplaat. Vaak kunt u een iets grotere kookplaat kiezen. Er zijn bijvoorbeeld kookplaten van 71cm breed die in een nis van 56 cm passen. Let hier op bij het maken van een keuze.
Afhalen, bezorgen of installeren

We bezorgen je nieuwe kookplaat gratis in de verpakking op de begane grond. Je kunt extra opties kiezen voor het naar boven tillen, uitpakken en compleet installeren.

Kom je je nieuwe kookplaat ophalen bij onze afhaalbalie in Zwaag? Dan krijg je een extra afhaalkorting. Dit wordt verrekend in de winkelwagen.

Zelf installeren?
Een kookplaat aansluiten is een specialistisch werkje. Omdat het aansluiten van gas en elektra niet voor iedereen is weggelegd adviseren we je om altijd een specialist in te schakelen. In het bestelproces kan je de installatieservice meebestellen.

AEG SensePro kookplaat
Kookplaat schoonmaken
Flex inductie: Combineer meerdere zones
Whirlpool Flexifull inductiekookplaat
Wasmachine advies
Wasdroger advies
Televisie advies
Vaatwasser advies
Kookplaat advies
Stofzuiger advies
Afbeelding